Спокойно, сатира е (повечето…)   Рублите може и да са смешни като

...
Спокойно, сатира е (повечето…)
 
Рублите може и да са смешни като
Коментари Харесай

Фризьорките и маникюристките блокират магистрали с протест; кръчмарите недоволни – мислели, че е техен ред


Спокойно, ирония е (повечето…)

 

Рублите може и да са смешни като валута, само че като им сложиш доста, но доста нули и след това ги обърнеш в евро, са си сериозна мотивация и мотор за „ търсене на правдивост “. 


Миньорите и енергетиците заплашиха с „ ефикасни дейности “ и че ще посрещнат Коледа на автомагистралата. (а, наздраве и за доста години!) 

Интересното е, че по тия митинги се виждат (поне по снимките) някакво количество миньори, задоволително количество „ рода “ – деца, дами, несъмнено и братовчеди, само че и всякакви, дето си ги познаваме от другите митинги – професионални протестъри. 

Правя обосновано съмнение, че през това време миньорите си работят, само че митингът си върви с „ експертите “. Обещанията за 36 заплати (над 100 бона!… на вас какво ще ви дадат, в случай че си идете от работното място?) и преквалификация за по-безопасен труд очевидно не срещат схващане. Пръстите в ушите и викат: „ хората ще останат на улицата “.

Сипването на въглища в огъня за подпалване на страната продължава със страшна мощ. Задават се избори, всички партии са яхнали вълната (вълната, не въ̀лната, стига си си мислил глупости). Което значи, че в този момент бъдещето на България е не просто на втори проект (както обикновено), само че даже и в топ 10 не се класира. 

За да се харесат на този и оня, са подготвени – едните на отстъпки, другите – да натискат държавния уред в своя изгода, без да им пука дали ще го счупят. 

Докато московските ибрикчии са се ухилили като репи в Народното събрание и вършат всичко допустимо да клатят стабилността в България (както е заповядано от господарите в кремъл, с цел да се разрушава стабилността, да се клати властта и в случай че може да се докара нов длъжностен гълъбарник на другаря РЕЗИЛдент), обособени групи надушват опцията да изкярят нещо за себе си. 

В тоя ред на мисли, представям новините – такива каквито (все още) не са (но биха могли да бъдат скоро). 

Ако имате страхова невроза от митинги, върнете се и прочетете отново горното изречение и се успокойте. 

Фризьорките и маникюристките блокират автомагистрали, къде сварят, тъй като считат, че трудът им е подценен и в този момент са разбрали, че други браншове получават дотации, а те – не. Тъкмо са разкрили, че има и такава предлагана услуга – „ професионални протестъри “ – ти си бачкаш и си изкарваш кинти, други стачкуват от твое име. Плюс това „ експертите “ знаят по какъв начин се затварят пътища и се вършат блокади, имат стройна организация за доставки на бира и цигари, имат и стабилен „ тил “ от рубльовски партийни централи и могат по-сполучливо да извиват ръце. 

За да върви бизнесът, те ще си работят по салоните, до момента в който профитата пият бира по автомагистралите за „ протестиране “. 

Освен това – по този начин поставени „ митингите “ – съставляват обществено отговорно деяние, което ще поддържа информираността у нацията. Кое не е ясно? Салоните са стабилен дирек на така наречен четвърта власт – медиите; сиреч, сами по себе си са медия, нещо като обществена медия – клюките в салоните им по този начин или другояче са единственият източник на вести и информация за тоя живот у едно най-малко 50% от имащите право на глас у нас; конкурират Facebook. 

Разбирайки за идните митинги на фризьорките и маникюристките обаче от заведенията са скочили афектирани. Веят едни таблици на листове А4 и яростно напомнят, че в програмата от партийните централи си има написан график кой, по кое време и за какъв брой време ще затваря автомагистрали, както и какви претенции ще дава за претекст. 

Кръчмарите са извънредно недоволни, че аматьорки в протестирането, каквито са фризьорките и маникюристките, скапват стройната организация и се бутат където не им е работа. „ Сега “, настояват опитните в протестирането кръчмари, „ беше наш ред, ще се запишете при другарката губернаторка и ще си чакате ред! “ 

Друг един митинг беше предотвратен в зародиш – възпитаници се приготвиха да блокират автомагистрали с претенции за въвеждане на часове по полово здраве – всеки ден по два, само че родителите се намесиха в точния момент и прекратиха митинга, ошамарвайки кандидат-протестърите. 

Впечатлени от това, че – в случай че се организираш, можеш да си правиш каквото искаш в тая страна – джебчиите, проститутките, автокрадците и просяците започнаха съвещания с адвокати за основаване на свои браншови организации и профсъюзи. Паралелно с това готвят и лист с претенции, които – в случай че не бъдат изпълнени – ще доведат до „ ефикасни дейности “ и затваряне на магистрали… въпреки че за последното има различие сред проститутките и останалите „ браншовици “ от „ бранша “. 

________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР